Οι 10 συνταγές που αγαπήσατε το 2015

Σίγουρα κάποιες συνταγές ξεχωρίζουν. Άλλες για την ευκολία τους, άλλες γιατί είναι κλασσικές κι αγαπημένες  και κάποιες γιατί είναι πρωτότυπες και ξυπνούν την δημιουργικότητα μας. Το 2015 αγαπήσατε 10 συνταγές που ανήκουν και στο δικό μου TOP 10! Ας τις ξαναθυμηθούμε, ας τις ξαναμαγειρέψουμε και ας τις αφήσουμε να μας ταξιδέψουν στον χρόνο που πέρασε…

(για να ξαναθυμηθείτε τις συνταγές, κλικ στον τίτλο της καθεμίας.)

Το Γαλακτομπούρεκο & τα μυστικά του!

Δεν υπάρχει μέρα που το γαλακτομπούρεκο να μην είναι πρώτο στην λίστα με τις συνταγές που διαβάζετε. Και είναι η συνταγή που έχει λάβει τα περισσότερα θετικά σχόλια σας αλλά και τις περισσότερες φωτογραφίες από τις δικές σας προσπάθειες! Ομολογώ ότι είναι ίσως το μόνο γλυκό που μπορώ να φτιάξω με κλειστά τα μάτια και βγαίνει πάντα συγκλονιστικό. Ίσως πρέπει να ανοίξω ένα μικρό μαγαζάκι στο κέντρο που να πουλάει μόνο ζεστό γαλακτομπούρεκο…

Η Πορτοκαλόπιτα κόλλημα!

Έχει πλάκα το γεγονός ότι ενώ μου αρέσει να μαγειρεύω αλμυρά, οι αγαπημένες σας συνταγές μου, είναι 2 γλυκές. Η πορτοκαλόπιτα για την ακρίβεια είναι της μαμάς μου και είναι πραγματικά σκέτη απόλαυση. Όπως μου έγραψε και μία αναγνώστρια, το μυστικό είναι στο σιρόπι, καθώς δεν είναι ένα απλό γλυκό σιρόπι με νερό και ζάχαρη αλλά έχει και χυμό πορτοκάλι

Αυθεντικά Αμερικάνικα Burgers

Εντάξει σας καταλαβαίνω. Κι εγώ θα ήθελα να μου πει κάποιος (αν δεν ήξερα να τα φτιάχνω δηλαδή), πώς να πετυχαίνω αυτά τα πεντανόστιμα, αφράτα burgers που τρώμε έξω. Μόλις ανέβασα την συνταγή έγινε χαμός και γίνεται ακόμα και σήμερα.

Η ρεβυθάδα της γιαγιάς μου

Απόλυτα συνδεδεμένη με την παιδική μου ηλικία, νομίζω ότι την αγαπήσατε όχι μόνο για την τέλεια συνταγή της, αλλά και για την ιστορία της. Όποτε μαγειρεύω αυτήν την ρεβυθάδα, είναι για εμένα ένα ταξίδι στα χρόνια που έπαιζα ανέμελη στους δρόμους της γειτονιάς μου.

Το μοσχαράκι στιφάδο της γιαγιάς Ζαμπίας

Καλά η γιαγιά Ζαμπία είναι σκέτη αφασία! Σας έχω πει ότι πλέον έρχεται μόνη της να με ρωτήσει αν θέλω να φωτογραφίσω το φαγητό που έφτιαξε ή τα φρέσκα σύκα που έκοψε από τον κήπο; Οι συνταγές της παραδοσιακές, κλασσικές και νόστιμες όπως τις μαγειρεύει τα τελευταία 60 χρόνια.

Τραχανόπιτα χωρίς φύλλο

Η συνταγή αυτή ανέβηκε πριν 2,5 χρόνια, κι όμως ακόμα την διαβάζετε, την φτιάχνετε και μας στέλνετε φωτογραφίες. Από τις αγαπημένες μου πίτες και μου λύνει τα χέρια όταν περισσεύει μαγειρεμένος τραχανάς!

Κρέμα Πατισερί (Creme Patissiere)

Back To Basics. Μία συνταγή του Pastry Chef Γιώργου Γαλλή για την βασική συνταγή κρεμ πατισερί που πρέπει να γνωρίζουμε όλοι, ερασιτέχνες και επαγγελματίες μάγειρες. Το ότι βρίσκεται στο TOP 10 των αγαπημένων σας συνταγών δεν μου κάνει εντύπωση, αφού είναι τέλεια και με ακριβείς οδηγίες εκτέλεσης.

Σάμος: Τυροπιτάκια από την Δέσποινα

Το σημαντικότερο δώρο που έφερα μαζί μου πέρυσι από το ταξίδι εξπρες στην Σάμο, ήταν η συνταγή για τα τυροπιτάκια της Δέσποινας. Η ζύμη γιαούρτιού της όνειρο ενώ στο γέμισμα βάζει 3 διαφορετικά τυριά. Την τελευταία φορά που τα έφτιαξα, έκανα 2πλή δόση και τα μισά είναι στην κατάψυξη για τις νυχτερινές λιγούρες.

Κολοκυθόσουπα με ginger

Μπορεί να την ανέβασα ως Χριστουγεννιάτικη συνταγή, αλλά απ’ότι φαίνεται την κάνετε όλον τον χειμώνα, γιατί με το που κρυώνει λίγο ο καιρός, αρχίζω και βλέπω τα κλικς στην κολοκυθόσουπα αυτή. Δεν θα μπορούσε φυσικά, να μην έχει στα υλικά της μπόλικο ginger!

Κεφτεδάκια με πατάτες τηγανητές & σαλάτα

No comments.

#LoveOnly,
Madame Ginger

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διάβασε επίσης

Designed by Michael Meimaroglou Creative Studio | Developed by