Τα 10 αγαπημένα μου Instagram Accounts

Το instagram είναι το αγχολυτικό μου. Κάποτε κρατούσα ένα μπαλάκι του στρες ή έτρωγα ασταμάτητα πασατέμπους, όταν βαριόμουν ή είχα άγχος. Τώρα πια μπαίνω στο instagram, παρακολουθώ τους αγαπημένους μου λογαριασμούς και ξεχνιέμαι για πολλή- πάρα πολλή- ώρα! Φυσικά το 99,9% των λογαριασμών που ακολουθώ αφορούν το φαγητό και τα ταξίδια, οπότε αμέσως μόλις αφήσω το κινητό από τα χέρια μου, συνήθως τρώω κάτι ή ψάχνω ξανά για εισητήρια Ελλλάδα-Κούβα, μήπως παρ’ελπίδα έχουν πέσει στα 100 ευρω!

Υπάρχουν κάποιοι πάρα πάρα πάρα πολύ καλοί λογαριασμοί εκεί έξω! Food Stylist, Foοd Photographers, Food Bloggers, Chefs, Εστιατόρια ή ακόμα και απλοί foodies, ανεβάζουν κάτι φωτογραφίες αριστουργήματα τις οποίες θα ήθελες να είχες βγάλει/στήσει/μαγειρέψει εσύ. Στο Instagram, ειδικά αν ακολουθείς τα μεγάλα food blogs  της Αμερικής και της Ευρώπης, μπορείς να πάρεις γρήγορα είδηση τις νέες τάσεις στο styling και την φωτογραφία, αλλά και στην μαγειρική. Αυτοί είναι οι αγαπημένοι μου λογαριασμοί και μια καλή αρχή για να ξεκινήσεις στον μαγικό κόσμο του Instagram, ακολουθώντας του  Top food influencers του κόσμου!

@iamafoodblog

H Stephanie, το κορίτσι με τα μπλε μαλλιά, είναι αυτό που λέει και το όνομα του λογαριασμού της: μία food blogger, μία καλλιτέχνης που ζωγραφίζει, φωτογραφίζει και φυσικά μαγειρεύει και κάνει food styling. Άρχισα να παρακολουθώ τον λογαριασμό της το 2014, όταν το περιοδικό Saveur, ανέδειξε το blog της ως το καλύτερο του κόσμου.

@belleannee

Η Jessica ζει στο Λονδίνο και γράφει για φαγητό, ταξίδια και lifestyle. Οι φωτογραφίες της έχουν κάτι από την μουντάδα της Αγγλίας και αυτό μου αρέσει πολύ. Έχω δοκιμάσει αρκετές συνταγές της και κυρίως τα γλυκά, είναι καταπληκτικά!

@tworedbowls

Αυτός ο λογαριασμός, έκανε την κατοψική φωτογραφία φαγητού, μόδα! Το καλύτερο food blog για το 2015, σύμφωνα με το περιοδικό Saveur, κρατάει ψηλά τον πήχη και κάνει τα σάλια μας να τρέχουν με κάθε instagram post του.

@food52

Αν αρχίσω να γράφω για το Food 52, δεν θα σταματήσω ποτέ. Είναι απλά το καλύτερο site μαγειρικής στον κόσμο με καταπληκτικές συνταγές και ένα eshop που τινάζει τους λογαριασμούς μας κάθε μήνα!

@_foodstories_

Κι εδώ αφήστε με να κλάψω. Η μεγάλη επιτυχία της Nora και της Laura από το Βερολίνο, είναι ότι όταν δεις μια φωτογραφία τους στο Instagram, καταλαβαίνεις αμέσως ότι είναι δική τους. Πάντα σε σκούρους τόνους με ζηλευτά props και στησίματα, είναι με διαφορά το αγαπημένο μου blog αυτό το διάστημα.

@sundaysuppers

Εδώ το λευκό και η minimal αισθητική, κυριαρχούν. Όπως όλα τα blogs ξεκίνησε δειλά σε ένα διαμέρισμα και τώρα έχει τον δικό του πανέμορφο χώρο όπου φιλοξενεί τους αναγνώστες του για μαθήματα και dinners, το δικό του βιβλίο μαγειρικής, πολλούς editors,  φωτογράφους και stylists.

@donalskehan

Τον Donal τον γνώρισα πριν 3 χρόνια στο παγκόσμιο συνέδριο για food bloggers, Food Bloggers Connect στο Λονδίνο. Εκεί παρακολούθησα ένα σεμινάριο του για φωτογραφία και food styling και τον θαύμασα για την δημιουργικότητα του και τον ευχάριστο χαρακτήρα του. Ο Donal είναι ο πιο πετυχημένος Ιρλανδός Food Blogger αφού πλέον έχει εκδόσει τα δικά του βιβλία μαγειρικής, κάνει εκπομπή στο κανάλι του Jamie Oliver στο youtube και είναι κριτής στο Junior Master Chef στο BBC.

 

@cannellevanille

Η Aran, κατάγεται από τους Βάσκους στην Ισπανία, οπότε έχει το καλό φαγητό μέσα της! Με 261.000 followers στο Instagram είναι από τους πιο αγαπημένους και πετυχημένος food λογαριασμούς.

@skye_mcalpine

Η Skye ζει μεταξύ Βενετίας και Λονδίνου και η αισθητική της είναι φανταστική! Οι φωτογραφίες γεμάτες υλικά, λουλούδια και γιήνα χρώματα και υλικά, γίνονται κατευθείαν screen shot και μπαίνουν στον φάκελο με τις favorites!

@_mariannejacobsen_

H φωτογράφος και food stylist Marianne, μας ταξιδεύει μέσα από το blog της και τον λογαριασμό της στο Instagram, στις γεύσεις της Δανίας όπου και ζει. Αγαπώ την μινιμαλιστική αισθητική της και ανυπομονώ κάθε φορά για την επόμενη φωτογραφία της.

#LoveOnly,
Madame Ginger

2 σχόλια
  1. Ο/Η Eugenia λέει:

    Πολύ ωραία η συλλογή Μαριλού, οφείλω να ομολογήσω ότι το f52 μας εχει καταστρέψει! Μεγάλη η αγάπη μου το Sunday suppers. Ρίξε μια ματιά και στο gatherandfeast. 😉

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διάβασε επίσης

Designed by Michael Meimaroglou Creative Studio | Developed by