Μακαρονόπιτα με φέτα και γιαούρτι

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Η αγαπημένη πίτα των απανταχού Carb Lovers

Οι πίτες και τα μακαρόνια είναι στο top της λίστας των αγαπημένων μου φαγητών. Όταν λοιπόν ανακάλυψα ότι αυτά τα δύο μπορούν να συνδυαστούν και μάλιστα πολύ πετυχημένα, τρελάθηκα. Πίτα με κρίτσι-κρίτσι νόστιμο φύλλο και γέμιση από χοντρό μακαρόνι και φέτα; Τι παράδεισος είναι αυτός, τι χαρά, τι έρωτας? Μακαρονόπιτα κυρίες και κύριοι, αυτή είναι η απάντηση σε κάθε λιγούρα, σε κάθε στεναχώρια σε κάθε μέρα χωρίς έμπνευση για το τι θα μαγειρέψετε.

Και μη νομίζετε ότι η μακαρονόπιτα είναι καμιά μοντερνιά. Είναι πίτα περήφανη, με ιστορία, Βλάχικη και πολύ αγαπητή στις νοικοκυρές της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηπείρου αφού την φτιάχνουν χρόνια τώρα για το τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η δική μου μακαρονόπιτα έχει πολύ ζουμερή γέμιση αφού ανακατεύω τα μακαρόνια με γιαούρτι στραγγιστό και φέτα ΔΩΔΩΝΗ. Το μυστικό είναι ότι κρατάω λίγο από το ζουμί που έχουν βράσει τα μακαρόνια για να μην στεγνώσει τελείως όσο ψήνεται στον φούρνο. Μπορεί να ακούγεται ταπεινή, αλλά μην υποτιμάτε την μακαρονόπιτα! Αν την βάλετε στην μέση του τραπεζιού θα γίνει μεγάλος σαματάς!

Συνταγή

Μακαρονόπιτα με φέτα και γιαούρτι

  • Μερίδες: 8-10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά

Υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Γεμίζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό, κλείνουμε το καπάκι και μόλις πάρει βράση αλατίζουμε καλά. Ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που λέει η συσκευασία φροντίζοντας να ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

2) Σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη μισό φλυτζάνι από το νερό. Τα κρυώνουμε κάτω από νερό της βρύσης και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

3) Βάζουμε στο μπολ το νερό που έχουμε κρατήσει, το στραγγιστό γιαούρτι, τη φέτα, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά χτυπημένα και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αλατοπιπερώνουμε.

makaronopita-4

4) Σε μεγάλο ταψί για πίτα, απλώνουμε τρία φύλλα κιχί αφού τα έχουμε λαδώσει καλά. Αδειάζουμε τη γέμιση και την πατάμε ελαφρώς.

5) Απλώνουμε άλλα τρία λαδωμένα φύλλα πάνω στην πίτα και γυρίζουμε όλα τα φύλλα προς τα μέσα. . Χαράζουμε τη πίτα.

6) Λαδώνουμε καλά την επιφάνεια και πιτσιλάμε με το χέρι λίγο νερό.

7) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C, για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει.

Αυτό το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Στο Madame Ginger, προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε και οι ίδιοι στην κουζίνα μας και βάζουμε στο τραπέζι μας, brands τα οποία ταιριάζουν στην φιλοσοφία μας και εστιατόρια στα οποία θα μας δείτε να τρώμε συχνά.

#LoveOnly,
Madame Ginger

Έφτιαξες τη συνταγή;

Ανεβάσε τη φωτογραφία σου στα Social Media, κάνε tag @madamegingercom για να μην χάσουμε καμία δημιουργία σου!

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διάβασε επίσης

Designed by Michael Meimaroglou Creative Studio | Developed by