Σουφλέ Τυριών χωρίς γλουτένη

Η τυρένια απόλαυση των Leftovers!

Κάποια φαγητά αρέσουν σε όλους, ένα από αυτά το σουφλέ με τυριά που φτιάχνουμε σήμερα! Όταν ήμουν μικρή, η μαμά μου έφτιαχνε αυτό το σουφλέ με το ψωμί του τοστ που της περίσσευε και όλα τα μικρά κομμματάκια τυρί που έμεναν στο ψυγείο. Θυμάμαι να το χαζεύω στον φούρνο να φουσκώνει και μετά να τρώω μια καυτή κουταλιά αμέσως μόλις το έβγαζε από τον φούρνο. Λυπόμουν που με ένα “παφ” το αφράτο σουφλέ ξεφούσκωνε, αλλά η νοστιμιά του με αντάμειβε πάντα. Σήμερα σας δίνω την συνταγή της μαμάς μου και έχω χρησιμοποιήσει ψωμί χωρίς γλουτένη για να μπορούν να τα απολαύσουν όλοι, ακόμα και όσοι έχουν κοιλιοκάκη.

To ψωμάκι που χρησιμοποιήσαμε από την Schär, είναι αφράτο και νόστιμο, ελαφρώς γλυκό και είναι ιδανικό για τοστάκια, σνακ που μπορούν να πάρουν τα παιδιά στο σχολείο αλλά και γλυκά σαντουιτσάκια (πχ. με φιστικοβούτυρο). Όσο σας περισσέψει μπορείτε να το μετατρέψετε σε αυτό το νόστιμο σουφλέ αλλά σας έχω και ένα πολύ σημαντικό TIP!

Το πολύ σημαντικό TIP: Σε όλους μας περισσεύουν κάποιες φέτες από το ψωμί του τοστ που αργήσαμε να τις χρησιμοποιήσουμε και “μπαγιάτεψε”. Μην τις πετάξετε! Βάλτες τις σε μία σακουλίτσα στην κατάψυξη και όταν συγκεντρωθούν αρκετές, αποψύξτε τις και φτιάξτε το σουφλέ!

Συνταγή

Σουφλέ Τυριών χωρίς γλουτένη

  • Μερίδες: 4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 35-40 λεπτά

Υλικά

  • 1 συσκευασία ψωμί Pan Carré της Schár
  • 3 αυγά
  • 500 γρ. τριμμένα κίτρινα τυριά (γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα, κεφαλοτύρι, γκούντα κτλ)
  • 10 φέτες ζαμπόν ή μπέικον
  • 750 ml γάλα φρέσκο
  • 80 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • Αλάτι & Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Κόβουμε τα ψωμιά σε κυβάκια.

2) Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκια μαζί με το μισό βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Χτυπάμε τα αυγά, τα ανακατεύουμε με το γάλα και αλατοπιπερώνουμε.

3) Σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος, στρώνουμε το 1/3 του ψωμιού. Σκορπίζουμε το 1/3 των τυριών και του ζαμπόν και περιχύνουμε με το 1/3 του γάλακτος.

Gluten-Free-Souffle-Tyrion-3

4) Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας, τελειώνοντας με τα τελευταία τυριά.

5) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για περίπου 35-40 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.

Το σουφλέ διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 ημέρες και το ζεσταίνετε στον φούρνο. Μπορείτε να το σερβίρετε με μια δροσερή πράσινη σαλάτα για να ισορροπήσει τη λιπαρότητα των τυριών.

Φροντίστε τα υλικά που θα αγοράσετε να φέρουν στην συσκευασία την σήμανση ότι πρόκειται για προϊόν χωρίς γλουτένη ή να βρίσκονται στη λίστα με τα ασφαλή προϊόντα που μπορείτε να προμηθευτείτε από τον την Ελληνική Εταιρεία για την Κοιλιοκάκη.  

Αυτό το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Στο Madame Ginger, προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε και οι ίδιοι στην κουζίνα μας και βάζουμε στο τραπέζι μας, brands τα οποία ταιριάζουν στην φιλοσοφία μας και εστιατόρια στα οποία θα μας δείτε να τρώμε συχνά. 

#LoveOnly,
Madame Ginger

Έφτιαξες τη συνταγή;

Ανεβάσε τη φωτογραφία σου στα Social Media, κάνε tag @madamegingercom για να μην χάσουμε καμία δημιουργία σου!

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διάβασε επίσης

Designed by Michael Meimaroglou Creative Studio | Developed by