Τσιζκέικ χωρίς γλουτένη (Cheesecake)

Ξεκινώντας την στήλη με τις gluten free συνταγές, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μπορείς πλέον να φτιάξεις τα πάντα χωρίς γλουτένη και να είναι απόλυτα ασφαλή για όσους πάσχουν από κοιλιοκάκη. Πλέον, όλες οι συσκευασίες αναγράφουν υποχρεωτικά αν έχουν ίχνη γλουτένης και υπάρχει τεράστια γκάμα gluten free προϊόντων, τα οποία τα ξεχωρίζουμε από το ειδικό σηματάκι με το σιτάρι πάνω στη συσκευασία. Εμείς λοιπόν, παίρνουμε προϊόντα της Schär που βρίσκουμε που βρίσκουμε στα ράφια (άλευρα, μπισκότα, ψωμιά, κατεψυγμένα έτοιμα γεύματα, γλυκάκια, σνακς και ζυμαρικά) και δημιουργούμε (για αρχή) κλασικές συνταγές τις οποίες μέχρι σήμερα αποφεύγατε…Όπως αυτό το κλασικό cheesecake!

Για το cheesecake μας, φτιάξαμε μία αφράτη κρέμα τυριού και την αρωματίσαμε με λεμόνι. Η βάση μας, τραγανή και γλυκιά, με μπισκοτάκια Petit της Schär και βούτυρο και σερβίραμε το cheesecake μας με μαρμελάδα φράουλα αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε όποιο φρούτο σας αρέσει περισσότερο. Μια καλή λύση για τα παιδιά, είναι να βάλετε φρέσκα φρούτα αντί για μαρμελάδα ενώ θα μπορούσατε στην βάση να βάλετε και λίγο τριμμένο αμύγδαλο για το crunchiness του θέματος. Το cheesecake είναι ένα γλυκό που σηκώνει πειραματισμούς και δημιουργικότητα!

Συνταγή

Cheesecake χωρίς γλουτένη

  • Μερίδες: 10-12
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 2 ώρες

Υλικά για την βάση

Υλικά για την κρέμα cheesecake

  • 600 γρ. τυρί κρέμα
  • 80 γρ. άχνη ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 200 ml κρέμα γάλακτος

Υλικά για το σερβίρισμα

  • Μαρμελάδα Φράουλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Σπάμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.

2) Στρώνουμε το μπισκότα σε μία στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα των 26 εκατοστών και το πατάμε πολύ καλά με τα χέρια.

3) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα η βάση. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

4) Συνεχίζουμε με την κρέμα. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού για 4-5 λεπτά ή μέχρι να αφρατέψουν καλά.

5) Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για άλλα 3-4 λεπτά. Μεταφέρουμε την κρέμα στην φόρμα, την στρώνουμε πολύ καλά με μια σπάτουλα και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για περίπου 2-3 ώρες.

Σερβίρουμε το cheesecake μας σε μικρούς και μεγάλους, είτε έχουν κοιλιοκάκη είτε όχι, με μαρμελάδα φράουλα. Γιατί η ζωή με την κοιλιοκάκη μπορεί να είναι απλή και κυρίως νόστιμη!

Φροντίστε τα υλικά που θα αγοράσετε να φέρουν στην συσκευασία την σήμανση ότι πρόκειται για προϊόν χωρίς γλουτένη ή να βρίσκονται στη λίστα με τα ασφαλή προϊόντα που μπορείτε να προμηθευτείτε από τον την Ελληνική Εταιρεία για την Κοιλιοκάκη.  

Αυτό το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Στο Madame Ginger, προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε και οι ίδιοι στην κουζίνα μας και βάζουμε στο τραπέζι μας, brands τα οποία ταιριάζουν στην φιλοσοφία μας και εστιατόρια στα οποία θα μας δείτε να τρώμε συχνά. 

#LoveOnly,
Madame Ginger

Έφτιαξες τη συνταγή;

Ανεβάσε τη φωτογραφία σου στα Social Media, κάνε tag @madamegingercom για να μην χάσουμε καμία δημιουργία σου!

3 σχόλια
  1. Ο/Η Παρασκευη Τσαραμυρση λέει:

    η αχνη εχει Γλουτενη!!! Προσοχη!!!

  2. Ο/Η Kiriakos λέει:

    Για πιο λόγο αναφέρετε ότι είναι χωρίς γλουτενη ενώ μόνο η βάση είναι χωρίς γλουτενη, όλο το υπόλοιπο είναι με κρέμες και τυριά και βουτηρα (όπως το κλασσικό τσιζκεηκ)

    • Ο/Η Άννα Χαλικιά λέει:

      Δεν καταλαβαίνουμε την ερώτηση σας. Η βάση είναι από μπισκότα χωρίς γλουτένη, η κρέμα είναι από γαλακτοκομικά φυσικώς χωρίς γλουτένη (τυρί κρέμα και κρέμα γάλακτος). Σε ό,τι αφορά τη ζάχαρη άχνη, θεωρούμε δεδομένο ότι κάποιος που πάσχει από κοιλιοκάκη θα αναζητήσει προϊόν με ειδική σήμανση χωρίς γλουτένη. Οπότε γιατί να μη θεωρηθεί χωρίς γλουτένη;

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διάβασε επίσης

Designed by Michael Meimaroglou Creative Studio | Developed by