Αβοκάντο γεμιστά με φέτα & μυρωδικά

Έτοιμα σε 20 λεπτά !

Χρειάστηκε ένας διαγωνισμός, η ανάγνωση εκατοντάδων συνταγών που συμμετείχαν, 3 ώρες σεμινάριο και πολλά κιλά προϊόντα ΔΩΔΩΝΗ, για να καταλήξω στο φανταστικό TOP 10 των αγαπημένων μου συνταγών των αναγνωστών μας! Ο διαγωνισμός που τρέξαμε σε συνεργασία με την ΔΩΔΩΝΗ, ανέδειξε δέκα ονειρικές συνταγές, δέκα ανθρώπων που λατρεύουν την μαγειρική και τις οποίες μοιράζομαι μαζί σας και σίγουρα θα αγαπήσετε και εσείς! Ανάμεσα στο TOP 10 μου και η συνταγή της Δήμητρας για αβοκάντο γεμιστά με φέτα.

Η συνταγή αυτή είναι της κυρίας Δήμητρας Χερουβείμ, την οποία είχα την τύχη και την χαρά να γνωρίσω από κοντά, στο σεμινάριο που κάναμε για τους δέκα νικητές στο Cookery Club “Μαθήματα Μαγειρικής”. Η μόνιμα χαμογελαστή, κοινωνική και πολυταξιδεμένη (έχει επισκεφτεί 55 χώρες) Δήμητρα, κέρδισε με την συνταγή της για αβοκάντο γεμιστά με φέτα ΔΩΔΩΝΗ & μυρωδικά:  πανεύκολη και πολύ γρήγορη συνταγή, ιδανική για parties, μπουφέδες, τραπέζια αλλά και γρήγορα γεύματα για δύο! 

Συνταγή

Αβοκάντο γεμιστά με φέτα & μυρωδικά

  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 10-12 λεπτά

Υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Χαράσσουμε κατά μήκος τα αβοκάντο, τα περιστρέφουμε γύρω από το κουκούτσι τους, τα διαχωρίζουμε στα δύο μέρη τους και αφαιρούμε το κουκούτσι τους. Τα καθαρίζουμε από την εξωτερική τους σκληρή φλούδα.

2. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, καθαρίζουμε και πολτοποιούμε τη σκελίδα σκόρδου.

3. Σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε τη θρυματισμένη φέτα με τις δύο κουταλιές της σούπας γάλα, λίγο ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το πολτοποιημένο σκόρδο και λίγο πιπέρι.

4. Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τα 4 μισά αβοκάντο, τα τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

5. Ψήνουμε στον αέρα στους 200oC για περίπου 10-12 λεπτά.

Τα σερβίρουμε αμέσως ζεστά, μυρωδάτα, βελούδινα και πικάντικα.

Αυτό το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Στο Madame Ginger, προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε και οι ίδιοι στην κουζίνα μας και βάζουμε στο τραπέζι μας, brands τα οποία ταιριάζουν στην φιλοσοφία μας και εστιατόρια στα οποία θα μας δείτε να τρώμε συχνά.

#LoveOnly,
Madame Ginger

Έφτιαξες τη συνταγή;

Ανεβάσε τη φωτογραφία σου στα Social Media, κάνε tag @madamegingercom για να μην χάσουμε καμία δημιουργία σου!

3 σχόλια
  1. Ο/Η Lucy λέει:

    Υπέροχες συνταγές!!!

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διάβασε επίσης

Designed by Michael Meimaroglou Creative Studio | Developed by