Βιβλίο: Η Ελένη Ψυχούλη μαγειρεύει του καλού καιρού!

UPDATE ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑ: Όταν μία εβδομάδα πριν, έμαθα για το καινούριο βιβλίο της Ελένης Ψυχούλη, έτρεξα να ανεβάσω την είδηση…Επειδή όμως δεν είχα το βιβλίο στα χέρια μου, αντέγραψα το κείμενο του οπισθόφυλλου, κότσαρα και την φωτογραφία του εξώφυλλου, πάτησα publish και έξω από την πόρτα….Σε ένα κάλεσμα που πήγα σήμερα, κατάλαβα το λάθος μου…Αυτό το βιβλίο δεν μπορεί να παρουσιαστεί έτσι απλά.

Ελένη-Ψυχούλη-συνταγές-βιβλίο

Η βιβλιοθήκη του σπιτιού μου, μπορώ να πω με περηφάνεια ότι έχει εκατοντάδες βιβλία και περιοδικά μαγειρικής και γαστρονομίας, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αλλά κάτι παρόμοιο με το βιβλίο της Ελένης δεν έχει φιλοξενήσει ακόμα. Δεν είναι από αυτά τα βιβλία που θα ξεφυλλίσεις, θα βάλεις κάποια Post it στις συνταγές που θέλεις κάποια στιγμή να κάνεις και το χώνεις σε ένα ράφι. Το βιβλίο “Η Ελένη Ψυχούλη μαγειρεύει του καλού καιρού”, μπαίνει στην τσάντα των διακοπών, στον σάκο της παραλίας και έχει ξεχωριστή θέση στο κομοδίνο. Δεν πρόκειται για ένα ακόμα  βιβλίο μαγειρικής. Είναι ένα πολύχρωμο άλμπουμ διακοπών, ντυμένο με ένα νοσταλγικό μουσικό χαλί, μπόλικες οικογενειακές στιγμές που σου θυμίζουν κάτι από τις δικές σου και συνταγές που σε συγκινούν με την απλότητά τους. 

Το χάρισμα της Ελένης να πλάθει την ελληνική γλώσσα, να την εμπλουτίζει με γεύσεις και αρώματα και να σε ρουφάει στα κείμενά της με την παραστατικότητα και τις θύμησες, είναι πραγματικά μοναδκό. Όλο αυτό το ταλέντο, συνδυάζεται υπέροχα με την πολύ δυνατή φωτογραφία του Μάκου και τον ευφυή σχεδιασμό του Αλέξανδρου Ψυχούλη, για να δώσουν ένα αποτέλεσμα που σε παρασύρει να χαζεύεις τις σελίδες με τις ώρες. Πολύχρωμα φορέμετα, ντους στην αυλή με λάστιχο, ανάποδες σελίδες ή ανάποδα κέικ;, μια φανουρόπιτα στην εκκλησία, ηλιόλουστα τοπία του Πηλίου, ένας άντρας από μελάνι να βουτάει σε μια σταγόνα ελαιόλαδο και συνταγές που γίνονται εύκολα μετά το μπάνιο στη θάλασσα. Έτσι μαγειρεύει η Ελένη του καλού καιρού και χαίρομαι πολύ που το μοιράζεται μαζί μας.

[gickr.com]_0c12dbd6-1997-50c4-6dfa-20c3b646980a

Η ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ: Οι μέρες του καλοκαιριού σε ένα μικρό χωριό του Πηλίου, πλάι στη θάλασσα.Η δημοσιογράφος Ελένη Ψυχούλη φωτογραφίζεται, μαγειρεύει και διηγείται τις διακοπές στο πατρογονικό εξοχικό, χωρίς μακιγιάζ και χωρίς στάιλινγκ.

Ένα οδοιπορικό στα μποστάνια, στα παλιά κουζινάκια, στα τραπεζώματα και τις συνταγές, στις βόλτες στο βουνό και τη θάλασσα που γεμίζουν την κατσαρόλα με τις παραμελημένες νοστιμιές της άγριας φύσης. Όλη η ζωή της λιτότητας και της απλής ευτυχίας, που αποτυπώνει το χρώμα και το φως του ελληνικού Αύγουστου, όπως το είδε ο φακός του Μάκου και όπως το σχεδίασε ο Αλέξανδρος Ψυχούλης, σε ένα βιβλίο-ιστορία μιας παρέας, που διαβάζεται σαν άλμπουμ διακοπών και τρώγεται σαν ένα ταψί γεμιστά, με ντομάτες κομμένες κατευθείαν από το μποστάνι.

Βιβλίο “Η Ελένη Ψυχούλη μαγειρεύει του καλού καιρού”, Εκδόσεις Πατάκη, από €17,90

2 σχόλια
  1. Ο/Η Maria λέει:

    Φαίνεται λαχταριστό…
    αναρωτιέμαι όμως (όπως άλλωστε κάθε φορά που τη βλέπω)… η Ελένη Ψυχούλη ΤΡΩΕΙ ποτέ απ΄αυτά που μαγειρεύει;;;;

    • Ο/Η lamprini λέει:

      Την ίδια απορία έχω κι εγώ βρε Μαρία! Νομίζω ότι πάντα μένει στην 1η μπουκιά που δοκιμάζει!!!

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διάβασε επίσης

Designed by Michael Meimaroglou Creative Studio | Developed by