Ένα…Οικογενειακό Γεύμα, από τον Ferran Adria!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ένα από τα πλέον απαραίτητα εργαλεία σε μία κουζίνα, εκτός από τα σκεύη μαγειρικής και τα μαχαίρια, είναι και ένα καλό βιβλίο με συνταγές. Στη στήλη του Food Tank, για το πως οργανώνουμε σωστά την κουζίνα μας, θα βρείτε και κάποια βιβλία μαγειρικής, τα οποία θα σας βοηθήσουν πολύ, στο να μαγειρεύετε σωστά και νόστιμα. Σήμερα, θα δούμε ένα από αυτά, με τίτλο “The Family Meal” (Το Οικογενειακό Γεύμα), από τον Ferran Adria.

Όλοι μας γνωρίζουμε πλέον τον Ferran Adria, ένα chef, που έχει επηρεάσει όσο κανένας άλλος, τη σύγχρονη γαστρονομία. Αυτό που δε γνωρίζουν πολλοί, είναι ότι ο Ferran, πέρα από την προοδευτική κουζίνα, μαγειρεύει και πολύ απλά και νόστιμα πιάτα. Το βιβλίο του, “The Family Meal”, είναι ακριβώς αυτό.

Είναι το πρώτο του βιβλίο, με σπιτικές συνταγές, και είναι εμπνευσμένο, από τα πιάτα, που μαγείρευαν και έτρωγαν, αυτός και το προσωπικό, του 5 φορές βραβευμένου, ως το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο, El Bulli. To, “Family Meal”, περιέχει περίπου 100, πολύ εύκολες και πολύ νόστιμες, συνταγές. Είναι ένα από τα πιο έξυπνα, οργανωμένο βιβλίο μαγειρικής, καθώς οι 100 συνταγές, είναι χωρισμένες σε μενού τριών πιάτων: ορεκτικά, κυρίως πιάτα και επιδόρπια, για να μπορεί ο καθένας μας, να ετοιμάσει ένα ισορροπημένο γεύμα, χωρίς πολύ σκέψη.

Κάθε συνταγή, παρουσιάζεται με αρκετές φωτογραφίες, από τα διάφορα στάδια προετοιμασίας της. Επίσης, σε κάθε συνταγή, θα βρείτε και τις μετατροπές των ποσοτήτων των υλικών, για 2, 6, 20 ακόμα και για 75 άτομα! Αυτό όμως που κάνει το συγκεκριμένο βιβλίο, πραγματικά ξεχωριστό, είναι το ότι ο Ferran, έχει φροντίσει, έτσι ώστε το κόστος του κάθε υλικού που χρησιμοποιείται στις συνταγές, να είναι προσιτό σε όλους.

Family Meal - Ferran Adria 2

Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα! Εμένα προσωπικά, με βοήθησε στο να πραγματοποιηθεί μία πολύ καλή συνεργασία!

Καλό διάβασμα!
Δημήτρης

Family Meal, Εκδόσεις PHAIDON, 18 € στο Amazon.com και σε όποιο ελληνικό βιβλιοπωλείο συνεργάζεται με αυτό.

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διάβασε επίσης

Designed by Michael Meimaroglou Creative Studio | Developed by