Βιβλίο: Ο Ανδρέας Λαγός & Οι γεύσεις που μεγαλώσαμε

Η φωνή του είναι πάντα χαμογελαστή, οι τρόποι του ευγενικοί και το μαγείρεμα του αποπνέει θαλπωρή. Ο Ανδρέας Λαγός μεγάλωσε στη Σάμο, πάνω από τα τσουκάλια της μητέρας του και όταν ήταν δέκα χρονών απάντησε “Μάγειρας! Είναι το όνειρο μου.” σε μια έκθεση στο σχολείο με θέμα ¨Τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις;”. 

Κείμενο: Μαριλού Παντάκη

dots

Στο πρώτο του βιβλίο “Οι γεύσεις που μεγαλώσαμε”, διακρίνεις αμέσως την αγάπη για τον τόπο του, τη λατρεία της οικογένειας του μέσα από ένα προλογο της μητέρας του που σου υγραίνει τα μάτια, την υποστήριξη των φίλων και συνεργατών του μέσα από τα κείμενα τους. Αλλά κυρίως μαγεύεσαι με τις υπέροχες συνταγές του. Συνταγές απλές, αρωματικές που κρύβουν μέσα τους τα βιώματα της παιδικής ηλικίας του Ανδρέα που τον έχουν σημαδέψει όσο τίποτε άλλο.

lagos2

Μελάτο αυγό με ψωμί, Ψωμοτύρι με καρπούζι και βασιλικό, Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μανταρίνι, Σελινάτος κόκορας. Οι συνταγές μαγεύουν, οι πρόλογοι συγκινούν και σε ταξιδεύουν, οι φωτογραφίες των Ελένη Πεταλίδου και Σταύρου Πεχλιβανίδη από το Majeriko σου σπάνε τη μύτη. “Αν δώσεις ζωή στη συνταγή, σου τη δίνει πίσω.” λέει ο Ανδρέας με τη χαμογελαστή φωνή του στην ταινία μικρού μήκους που δημιουργήθηκε για την παρουσίαση του βιβλίου. Και είναι αλήθεια. 

lagos1 #Love #Only, Madame Ginger Βιβλίο “Οι γεύσεις που μεγαλώσαμε” – Στα βιβλιοπωλεία από €24,45
2 σχόλια
  1. Ο/Η Ευγενία λέει:

    Δεν το έχω ακόμη το βιβλίο, θα το αγοράσω όμως σύντομα! Και η ταινία….!!!!!!! Τι γλυκειά!!!!!!!!!!

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διάβασε επίσης

Designed by Michael Meimaroglou Creative Studio | Developed by