Μακαρονοσαλάτα, η αρωματική!

dots

Ομολογώ ότι δεν ανεβάζουμε συχνά σαλάτες εδώ στο Madame Ginger. Αλλά όταν το κάνουμε, οι σαλάτες που προτείνουμε είναι ιδιαίτερες και συνήθως αποτελούν ένα πλήρες γεύμα (βλ. την πιο sexy σαλάτα του chef Σταύρου Γιαννακόπουλου). Αυτό ακριβώς σκεφτήκαμε και δημιουργήσαμε αυτήν την υπέροχη μακαρονοσαλάτα με ρόκα, φοινόκιο, άνηθο και δροσερό dressing με ξυνόγαλα.

Words & Recipe: Μαριλού Παντάκη Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Ιωαννίδης Creative Work: Lunik.Lab

dots

Και τώρα ξέρω ακριβώς τι σκέφτεστε όσοι από εσάς δεν έχετε δοκιμάσει το ξινόγαλα (Buttermilk στα αγγλικά). Ότι δεν θα σας αρέσει, ότι θα είναι ξινό και σαν κομμένο γάλα και ότι θα το αντικαταστήσετε με κάτι άλλο. Ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα, αλλά εκτός από όλα αυτά, το ξινόγαλα είναι πεντανόστιμο και αποτελεί την εναλλακτική λύση της λιπαρής κρέμας γάλακτος, αλλά και μία πιο ρευστή εναλλακτική του γιαουρτιού. Αν ανακατευτεί με τα κατάλληλα υλικά, γίνεται το τέλειο dressing για σαλάτες, δίνει αφράτεμα στα γλυκά και τις ζύμες και γενικώς αποτελεί ένα τρομερό υλικό για την κουζίνα. Δοκιμάστε το σε αυτή τη μακαρονοσαλάτα και πειραματιστείτε μαζί του και πιστέψτε με θα μπει για τα καλά στην κουζίνα σας. 

1

Μακαρονοσαλάτα, η αρωματική!

Μερίδες: 4-6, Χρόνος Προετοιμασίας: 10′, Χρόνος Μαγειρέματος: 10′

Υλικά1 πακέτο ζυμαρικά βίδες
  • 200 γρ. ρόκα καθαρισμένη
  • 1 βοβλό φοινόκιο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 200 ml ξινόγαλα
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1/2 λεμόνι
  • Αλάτι & Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
Εκτέλεση 1. Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου ή 2-3 λεπτά λιγότερο για al dente αποτέλεσμα. Τα σουρώνετε και ραντίζετε με ελαιόλαδο ανακατεύοντας καλά. Αφήνετε να κρυώσουν. 2. Κόβετε το φοινόκιο σε πολύ λεπτές φέτες και ψιλοκόβετε τον άνηθο. 2 3. Σε ένα μπολάκι, ανακατεύετε την μαγιονέζα με το ξινόγαλα, το χυμό λεμονιού και 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά. 4. Βάζετε σε μια σαλατέρια τα ζυμαρικά, τη ρόκα, τον άνηθο, το φοινόκιο και ανακατεύετε καλά. Περιχύνετε τη μακαρονοσαλάτα με το dressing, ανακατεύετε απαλά και σερβίρετε. 3 #Love #Only, Madame Ginger
5 σχόλια
  1. Ο/Η mar λέει:

    Αντί για ξινόγαλα μπορώ να βάλω κανονικό γάλα ή γιαούρτι; Κι αν ναι, στην ίδια ποσότητα (200ml);

Θέλουμε την γνώμη σας!

Διάβασε επίσης

Designed by Michael Meimaroglou Creative Studio | Developed by